ma 1 2a 23 025

Ik ben Ineke van der Veer en ik ben al een tijdje verbonden als leerkracht aan de Mauritsschool. Ik ben gestart op de Uddelerschans. Daar heb ik 5 jaar gewerkt en toen er een nieuwe directeur kwam ben ik begonnen op de Kastanjestraat. Ik heb een specifieke kleuteropleiding gedaan. Helaas bestaat deze opleiding niet meer. Door de jaren heen is er steeds weer scholing waar wij ons voor kunnen opgeven. Enkele jaren geleden heb ik de opleidingen, "Coach bij gedragsproblemen"," Interne Begeleiding "en "Interne Begeleiding kleuterbouw" gedaan. Bij de kleuters ligt duidelijk mijn hart.

Alle nieuwe kinderen komen bij mij binnen. Ouders van nieuwe kinderen krijgen vooraf digitaal een uitgebreide vragenlijst van mij en tijdens het intakegesprek bespreken we de antwoorden samen, zodat ik een beeld van het kind krijg. Ik zie de kinderen dus vanaf het allereerste begin.
Enige jaren geleden was ik namens het personeel vanuit Nieuwegein lid van de GMR. Dit is een overkoepelende organisatie die samen met het College van Bestuur beleid maakt voor de Stichting Fluenta. Daarin zijn ook ouders van de scholen vertegenwoordigd. Tegenwoordig ben ik lid vanuit het team in onze Medezeggenschapsraad.

Afgelopen jaar is er veel gebeurd op het gebied van meerbegaafdheid. Het grootste deel van de week was ik daarvoor ambulant. Wij hebben ons als team daardoor kunnen verdiepen hoe we meerbegaafde kinderen het beste kunnen begeleiden binnen de groep. Inmiddels zijn er diverse materialen aangeschaft voor deze kinderen en zijn er planningen geschreven. Ook zijn de leerkrachten veel beter op de hoogte van de mogelijkheden voor hen binnen de groep en hebben ze uitgebreid kennis kunnen maken met de materialen die we voor hen kunnen gebruiken. Ook is er het afgelopen jaar gewerkt met de planningen, die lopen van vakantie tot vakantie.

Het komende schooljaar werk ik echter weer 4 dagen voor de klas en de 5de dag is Gerda Bleeker mijn duopartner. In de schoolvakanties geniet ik graag van de Spaanse zon en lees ik mooie boeken. Ik heb er weer ontzettend veel zin in om met de kleuters aan de slag te gaan. Elke dag is weer spannend.